Varázslóiskolák

Fedezd fel az Ilvermorny házad Pottermore-on!

Pottermore-n az Ilvermorny boszorkány és varázslóképző iskola olyan teszlek süveg rendszerrel rendelkezik, mint a Roxfort. Fedezd fel az Ilvermorny házad most!

Ahogyan a Roxfortba is, úgy az Ilvermornyba is beoszthatod magad a Pottermore-n.

Próbáld ki az Ilvermorny Teszlek Süveget itt, készítette J.K. Rowling
(https://my.pottermore.com/user-profile/my-house/ilvermorny).

Szóval mi az Ilvermorny története és milyen házai vannak?
És milyenek is ezek a házak a Roxfortéhoz képest?

A varázslatos Amerikában elhelyezkedő Ilvermorny iskolát egy bevándorló ír, Isolt Sayre alapította, aki tragikus gyermekkorából és a kegyetlen Gormlaith nénikéjétől menekült el, Amerikába és új életet kezdett a tengerentúlon. Miután hallott a Roxfortról fiatal korában, Isolt soha nem járt az iskolába, hiszen Gormlaith nénikéje megtagadta tőle a lehetőséget.

Így miután később létrehozta az Ilvermorny iskolát, amelyet mindaz ihlette, amit megtudott a Roxfortról és hasonló szokásokat alakított ki, mint például a varázsló tanoncok beosztását a négy házba.


Így miután később létrehozta az Ilvermorny iskolát, amelyet mindaz ihlette, amit megtudott a Roxfortról és hasonló szokásokat alakított ki, mint például a varázsló tanoncok beosztását a négy házba.

Amíg a Roxfortban Griffendél, Hollóhát, Mardekár és Hugrabug házai voltak, addig az Ilvermorny iskolában négy ház volt jelen, amelyek olyan mágikus lényeken alapulnak, amelyek Amerikában őshonosak. Valójában Isolt családja döntött a házak állatairól – mindegyikük kiválasztotta azt, ami jelentéssel bírt számukra. Isolt a Szarvas Kígyót, a férje James Pukwudgie-t, és a fogadott fiai Chadwick és Webster a Viharmadárt és a Wampust választotta.

Útmutató számodra a szóban forgó mágikus teremtményekről:

Szarvas Kígyó: a nagy szarvas folyami kígyó ékszerekkel a homlokában
Pukwudgie : – egy rövid, szürke arcú, nagyfülű teremtmény
Viharmadár: egy teremtmény, aki képes vihart létrehozni repülés közben
Wampus: egy varázslatos párducszerű lény, ami nagyon gyors, erős és szinte megölhetetlen

Rowling szerint az Ilvermorny házak a boszorkányok és varázslók egészét képviselik, a Szarvas Kígyó az elmét, a Wampus a testet, a Pukwudgie a szívet és a Viharmadár a lelket reprezentálja. Azt is tudjuk, hogy a Szarvas kígyó házba a tudósok, a Wampusba a harcosok, a Pukwudgieba a gyógyítók, míg a Viharmadárba a kalandorok tartoznak.

Így például a Legendás állatok és Megfigyelésükben Tina Viharmadár és Queenie Pukwidgie. Ó és ha kíváncsi vagy Rowling Viharmadár.

Szóval te hova kerülsz? Mennyire fog passzolni a Roxforti házadhoz? Próbáld ki az Ilvermorny Teszlek Süveget és nézd meg! (https://my.pottermore.com/user-profile/my-house/ilvermorny)

Olvasd többet az Ilvermorny Boszorkány és Varázslóiskola történetéről Rowlingtól.

 

Fordította: Lilith Torn

Forrás: https://www.pottermore.com/news/discover-your-ilvermorny-house-on-pottermore

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.