Varázslóiskolák

Hogyan válaszd ki a számodra tökéletes varázslóiskolát?

Természetesen mindenki a Roxfortba akar járni, de vannak még más iskolás is a világ körül, amelyekről érdemes tudnod. Habár mi egyértelműen nem vagyunk varázslók (és ez a fájó tény minden egyes reggel elszomorít), azon igen is gondolkodhatunk, melyik a legjobb varázslóiskola ahova járhatnánk – a Roxforton kívül. A számos varázslóiskolával szerte szét a földön, nézzük most meg, hogy melyik lehet a legalkalmasabb a mi (teljesen képzeletbeli) varázsiskolai éveinkre.

 

Mahoutokoro

Hol található?
Ez a díszes jáde kastély a Minami Iwo Jima vulkanikus hegy tetején fekszik Japánban. Csodálatos, hacsak nem vagy tériszonyos.

Miért érdemes oda járni?
A Mahoutokoro nem bentlakásos iskola, mint a Roxfort, így a diákokat minden reggel szállítja egy rajnyi Európai viharfecske. Ez azért elég jó, ha szereted a megszokott otthoni életed.

Előnyök
Mahoutokoro-nak nagyon szenvedélyes kviddics kultúrája van, olyan mértékben, hogy az egész japán csapat az iskolai időkre hivatkozik, amiért ilyen veszettül jók. A diákok szintén kapnak egy elvarázsolt talárt, amely velük együtt nő és a színe is változik, ahogy egyre gyakorlottabbak lesznek. Ha igazán nagyszerűek, akkor aranyszínűre vált. Egész jó és még pénzt is spórolsz azzal, hogy nem kell minden évben új talárra költeni.

Hátrányok
Ha valaha „illegális tanokba” keveredsz (tudod, Voldemort szintű fekete mágia például), a talárod elárul és fehérré változik – amely azonnali kicsapást és tárgyalást von maga után.

Még valami, amit tudnom kellene?
A szomszédban egy mugli légi támaszpont található, szóval azzal óvatosnak kell lenni.

 

Uagadou

Hol található?
A Hold Hegyei között található, valahol Ugandában.

Miért érdemes oda járni?
Először is, ez a legnagyobb varázslóiskola mind közül. Ezen felül jó hely azoknak, akik minden tudni akarnak. Uagadou kitűnő asztronómia, alkímia és átváltoztatástan oktatásában.

Előnyök
Az iskola eléggé híres a kiváló képességű fiatalabb diákjairól, akik már elsajátították az animágiát. Ha gyerekek lennénk, egyértelműen állattá akarnánk változni, amilyen hamar csak lehet – szóval, igen, kérlek.

Hátrányok
Habár az afrikai boszorkányok és varázslók használnak pálcát, az iskola bátorítja a diákjait, hogy használjanak kézmozdulatokat a varázslatok megidézéséhez. Elfogadható, de a pálcák azért menők, nem?

Még valami, amit tudnom kellene?
Ha felvételsz nyersz Uagadouba, Álom hírnökök látogatnak meg, amíg alszol és egy vésett követ hagynak a tegyeredben. Szép álmokat!

 

Castelobruxo

Hol található?
Brazíliában sűrű esőerdeiben rejtőzik.

Miért érdemes oda járni?
Mivel hogy Castelobruxo Dél-Amerikában található, ezért kiemelkedő a természet közeli tantárgyakban, mint például a gyógynövénytan vagy a legendás lények gondozása. Szóval ha igazi növénypári vagy állatbarát vagy, akkor ez a neked való iskola.

Előnyök
Castelobruxo számos volt diákja híres lett, amit már korábban meg is jósoltak: Libatius Borage a Haladó Bájital készítés szerzője és João Coelho a világhírű kviddiccsapat, a Tarapotoi Fanyesők kapitánya is ide jártak.

Hátrányok
Szőrös szellemlények, a Caiporák védik az iskola falati, de tudni illik róluk, hogy csintalanok. Lényegében, olyan, mintha több száz mini-Hóborc repkedne a kastély egész területén.

Még valami, amit tudnom kellene?
Az iskolának van egy népszerű cserediák programja az európai iskolákkal, szóval az iskolai bővelkedik kapcsolatépítési lehetőségekben.

 

Beauxbatons Academy of Magic

Hol található?
Beauxbatons egy gyönyörű kastély, amely feltehetőleg valahol a Pireneusokon helyezkedik el

Miért érdemes oda járni?
Ha szereted, ha varázslás mellé jár egy kis tudni akarás, ez az iskola a megfelelő számodra. Beauxbatons falai között a diákok sokasága különböző nemzeteket képvisel: főleg franciák, de van spanyol, portugál, holland, luxemburgi és belga is.

Előnyök
A kastély állítólag lélegzetelállító és található benne egy mágikus szökőkút, amelytől úgy hiszik, gyógyító és szépítő képességei vannak – na már most, mi az ilyen fajta dolgokért szeretnénk egy intézmény falai közé kerülni.

Hátrányok
Őszintén szólva nem sok. Habár Fleur Delacour alapján, a Beauxbatons babusgató bánásmódja miatt valószínűleg elítélővé és panaszkodóvá válsz más iskolákkal szemben.

Még valami, amit tudnom kellene?
Nicolas Flamel, az ember, akinek a Bölcsek kövét köszönhetjük a Beauxbatonsba járt és ott ismerte meg imádott Pernelle Flameljét is. Valójában a korábban említett menő szökőkút is a párról kapta a nevét. Van értelme – Flamellék igazi úttörői az örökké tartó fiatalságnak.

 

Durmstrang Institute

Hol található?
Mondd meg te. Felejtésátok kitörli a látogatói emlékét a pontos helyéről, de úgy hiszik valahol Kelet-Európában lehet.

Miért érdemes oda járni?
Már biztosan hallottál pár érdekes történetet erről az iskoláról, tekintve, hogy a sötét varázslót, Gellert Grindelwald-ot ebből az iskolából csapták ki.

Előnyök
Ha nem vagy nagy rajongója az elméleti oktatásnak, akkor ez az iskola tökéletes a számodra, ugyanis inkább a varázs oktatás fizikai oldalát támogatja, mint például a párbajozás és a harcművészetek. Ezen felül van egy király hajója is.

Hátrányok
Az iskolának kissé rossz híre van és nem csak azért mert létrehozta Grindelwald-ot. A volt igazgató (aki halálfaló is volt), Igor Karkarov elrettentő atmoszférát vont az iskola köré igazgatósága alatt. Plusz elég hideg is lehet arra felé, abból ítélve, hogy a diákok gyakran szőrös öltözékbe burkolózva járnak.

Még valami, amit tudnom kellene?
A kviddics ász és Trimágus tusa bajnos, Viktor Krum is innen jött – úgyhogy az iskola nem csak semmirekellőket dob ki magából.

 

Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry

Hol található?
Greylock-hegység, USA

Miért érdemes oda járni?
Ha szeretnél Roxfort stílusban a világ túl felén élni. Ilvermorny alapítója, Isolt Sayre, mindig is szeretett volna a Roxfortba járni, szóval az iskola egyértelműen átvett pár szokást.

Előnyök
Ilvermorny történelme igen eseménydús és bizonyítja, hogy bárki elérhet bármit, ha hisz magában, pont, mint Sayre. Az iskolának menő házai vannak, amelyeket egy-egy mágikus teremtmény jelképez: Wampus, Pukwudgie, Viharmadár és Szarvas Kígyó.

Hátrányok
Rengeteg minden szerethető van Ivermornyban és a annak demokratikus szellemiségében, azonban feltehetőleg nem fogod szeretni az iskolai talárokat, ha nem szereted a kéket.

 

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry

Hol található?
A pontos elhelyezkedés örökre rejtély marad, de a Roxfort valahol a Skót-felföldön található.

Miért érdemes oda járni?
Mert imádjuk. De azért is mert részletes a történelme, vannak titkos folyosói, különc tanárai, izgalmas szellemei, imádni való házimanói, beszélő festményei és még nagyon, nagyon sokminden ezen felül. De ami a legfontosabb, a Roxfortban sohasem unalmas az élet, minden sarkon vár egy új felfedeznivaló.

Előnyök
Hol is kezdjük? Azon kívül, hogy ez az egyik legjobban védett varázsló iskola, a Roxfort büszke becsületességére, sokszínűségére és ősi hagyományaira. Hatalmas számú sikeres és tehetséges varázsló járt oda, beleértve Albus Dumbledoret.

Hátrányok
Ne felejtsük el, hogy Lord Voldemort is a Roxfortba járt és elég sok rizikós dolog van ott: van egy fa, ami összeverhet és egy erdő csordultig tele rémisztő lényekkel és titkokkal. Sok ember tart a Mardekár ház diákjaitól, habár ez a stigma már enyhült az évek során.

Még valami, amit tudnom kellene?
Ne próbálj meg barátkozni a Véres Báróval és igen egyszer létezett a Titkok Kamrája, ahol egy gyilkos baziliszkusz élt, de azt már elintézték.

 

Fordította: Lilith Torn, Arcanus

Forráshttps://www.pottermore.com/features/how-to-pick-the-perfect-wizard-school-for-you

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.